Handbalshop
Sanne van Olphen beëindigt interlandcarrière

Sanne van Olphen beëindigt interlandcarrière

14 mei 2018, 17:18 uur

“Ik moet naar mijn lichaam luisteren”

Sanne van Olphen, speelsters van het Deense Viborg HK en het Nederlands Damesteam, heeft besloten haar interlandcarrière te beëindigen. De 29-jarige handbalster heeft te maken met aanhoudende knieklachten. “Mijn gevoel zegt doorgaan, maar mijn verstand zegt luister naar je lichaam.”

“Jarenlang ben ik dagelijks naar de sportschool geweest om extra oefeningen te doen voor mijn knieën, maar sinds de laatste maanden heb ik ook pijn in het dagelijks leven. Sportief gezien laat mijn lichaam me in de steek”, legt de Haagse uit.

Sanne van Olphen maakte op 13 oktober 2006 haar debuut in Oranje. In Hamm speelde Nederland een oefenwedstrijd tegen Duitsland. In totaal heeft ze 89 interlands op haar naam staan waarin ze 141 het net vond. De laatste keer dat ze het Oranje-tenue aan had was op 25 maart 2018 tijdens het EK-kwalificatieduel Nederland-Hongarije.

Van Olphen koestert de mooie momenten en kijkt met trots terug op haar carrière. “Ik kan bijna niet omschrijven wat voor een fantastische tijd ik heb gehad. We hebben zo’n fijne ploeg en er heerst zo’n fijne sfeer. We hebben samen veel meegemaakt en lol gehad, maar van jongs af aan ook keihard getraind. Met veel meiden heb ik op de HandbalAcademie gewoond. Het zijn goede vriendinnen.”

Ze heeft van dichtbij meegemaakt hoe de ploeg gegroeid is. “Eerst was het elke keer net niet. Als team zijn we altijd hard blijven werken en de resultaten werden steeds beter. In 2015 wonnen we zilver op het WK, kwalificeerde ons voor de eerste keer voor de Olympische Spelen en pakte een zilveren medaille op het EK in 2016.”

Of de international haar handbalschoenen helemaal aan de wilgen hangt is nog niet bekend. Ze gaat een nieuwe MRI maken en daaruit moet blijken of het verstandig is om op clubniveau te blijven handballen 

Laatste update: 14 mei 2018, 17:20 uur
Personeelsadvertentie Handbalstartpunt
Handbal-direct