Nieuws

SEW naar halve finale bekertoernooi

Van de Redactie– De opluchting, de ontlading was groot na de zwaar bevochten bekerwinst op de reserves van VOC. Bij eredivisieploeg SEW, dit seizoen toch al niet verguld met veel winstpartijen, kon weer eens gejuicht worden na de nipte 31-32 zege in Amsterdam. Tot de laatste seconden spannend. Dat wel. Maar zo horen bekerduels te verlopen.

Met een pauzestand van 19-18 voor de tweede divisieploeg wisten de bezoekers in het tweede bedrijf een achterstand van vier punten goed te maken.

Acht seconden op de klok, 31-31 en één SEW-speelster minder op de vloer. SEW-coach Alex Curescu neemt een time out en bespreekt de te volgen strategie. Daaruit blijkt dat Britt Koopman gelanceerd moet worden, met een degelijke sprongworp drukt zij de beslissende bal tegen het net: 31-32.

Voor SEW een hele opluchting om met dit positieve resultaat van het veld te stappen. In de halve finale gaat het begin april richting Quintus dat eerder deze week na verlenging VZV van zich afschudde.

Zondag wacht de volgende opdracht in de degradatiegroep: op bezoek bij Borhave. Het eerste duel, uit bij DSVD, ging vorige week met 28-26 verloren.   

 

Deel dit bericht