Slovenië houdt record in stand tegen Letland

Door Frits Feuler – Slovenië kon woensdagavond in eigen hal het record van ongeslagen zijn tegen Letland prolongeren: 27-21, na een 14-7 ruststand.

De bronzen medaillewinnaar van het WK 2017 leverde een ‘normale’ prestatie en eindigde met de te verwachten zege.

Ondersteund door een geweldige wedstrijd van doelman Klemen Ferlin in de eerste helft, waaronder een dubbele save bij een penalty en aansluitende rebound in de 20e minuut, was de verdediging van Slovenië moeilijk uit te spelen. In de aanval maakten de gastheren gebruik van hun snelheid en scoorden uit alle pogingen met snelle breaks in de eerste helft zodat de marge van zeven bij rust logisch was.

Veselin Vujovic, coach Slovenië   foto EHF

De Sloveense coach Veselin Vujovic verving zijn eerste doelman in de tweede helft voor Urh Kastelic. Aanvallend liep het nu iets minder en kon Letland de achterstand tijdelijk iets verkleinen. Echt in gevaar kwam de zege van Slovenië niet.