Nieuws

Trainer/coach Monique Tijsterman verlengt haar contract bij LIONS

Monique Tijsterman en OCI-LIONS hebben de intentie uitgesproken om ook het komende seizoen met elkaar verder te gaan. Voor de uit Amsterdam afkomstige trainster wordt het haar derde seizoen bij de club uit Zuid Limburg waarmee ze in haar eerste seizoen alle grote prijzen wist te winnen. Binnenkort hoopt ze dan ook haar handtekening onder een nieuw contract te kunnen gaan zetten. “Er moeten nog wat puntjes op de i gezet worden en alles moet ook nog met het NHV doorgenomen worden, maar in principe zijn we er uit”.zo vertelt ze tegenover www.handbalstartpunt.

De 47-jarige trainster vind het nog altijd leuk en uitdagend “anders had ik het niet gedaan” vertelt ze. “Ieder seizoen heeft zo zijn eigen uitdaging gehad of heeft weer een nieuwe uitdaging. In het eerste jaar was het de zaak om minimaal een prijs te pakken, maar het werden er drie. Dit seizoen was het uitgangspunt om dat te evenaren, alleen gaat ons dat natuurlijk niet meer lukken omdat we de BENE-League finale hebben verloren, maar er zijn nog altijd twee prijzen in Nederland te winnen. Daarnaast hebben we natuurlijk ook de Europese wedstrijd als nieuwe uitdaging erbij gekregen waarin we ons goed gemanifesteerd hebben, wat ook een mooie ervaring is voor de spelers, en waar we zeker sterker uit tevoorschijn zijn gekomen”.

Het komende jaar zal de ploeg er waarschijnlijk wat anders gaan uitzien nu er mogelijk een of twee spelers naar het buitenland vertrekken en wellicht er een paar zullen gaan stoppen. “Daar is nog geen duidelijkheid over, die gesprekken lopen nog” zo vertelt de coach, “al zal de grootste kern van de ploeg toch hetzelfde blijven. Dat geeft ons wel weer de kans om een aantal jonge spelers uit het tweede team te kunnen laten doorstromen zoals we het afgelopen seizoen ook gedaan hebben met Evert Kooijman en Rob Schmeits. Maar we weten pas op 15 augustus hoe de definitieve selectie er uit ziet, tot die tijd weet je toch niet wat er nog kan gebeuren”.

“Europees gaan we ons toch ook weer komend seizoen proberen te manifesteren. Met dat idee in het achterhoofd gaat Niels Poot ook komend weekend mee naar Nantes. Zo hebben we de afgelopen weken steeds een of twee spelers met de selectie meegenomen. Die ervaring nemen ze dan toch ook weer mee naar het nieuwe seizoen” aldus Tijsterman. 

Deel dit bericht