Nieuws

Trainers en coaches bijgepraat over laatste ontwikkelingen

Trainers en coaches bijgepraat over laatste ontwikkelingen

Door René Kok - Afgelopen zaterdag werden trainers en coaches op de hoogte gebracht van de laatste ontwikkelingen op handbal- en trainingsgebied tijdens de trainers/coaches-dag bij E&O. Net voor de competitiestart bij de heren werd deze dag aan elkaar gepraat door Harwin de Jonge, al sinds jaar en dag de PR/Communicatieman bij de club uit Emmen.  In de kantine van de Oosting Arena waren zo’n 30 trainers en coaches verzameld om te luisteren naar een drietal sprekers.

Allereerst niemand minder dan Harrie Weerman, sinds kort ook assistent-bondscoach bij onze Oranje Dames. Hij had het vooral over het Selectiebeleid van het NHV en welke weg een ‘talent’ dient te bewandelen om uiteindelijk de top te bereiken via de Handbalscholen. Overigens geen initiatief van het NHV, maar een particuliere onderneming dat veelal via scholen loopt en via de RTC’s (Regionaal Trainings Centrum) waarvan er nu 7 in het land zijn. Uit die hoeken komt een talent uiteindelijk via de Scoutingsdagen bij de jongste Nationale selecties terecht.

                             

                                                                Harrie Weerman legt uit          

Via deze groep - Jong Jong Oranje of ook wel Oranje U17 genoemd - is de volgende stap de ‘Handbal Academie’. Hier wordt de laatste hand gelegd om van een talent een topper te maken. Dit in combinatie met allerlei faciliteiten t.a.v. de studie. “Alleen de besten halen de top,” aldus Harrie Weerman. “En je moet wel een beetje gekke ouders hebben en een kind dat echt wil,” is één van zijn uitspraken.