Nieuws

Van Duijvenbode en De Maat: Liefde voor handbal en voor elkaar

‘Ik zal Quintus missen’

AD SPORT / Peter Lotman- Het zijn drukke tijden voor het handbalkoppel van Quintus Angelique van Duijvenbode en Max de Maat. Zij vertrekt deze week met haar team naar Málaga voor het Europa Cupduel. Hij heeft zojuist een contract afgesloten bij landskampioen Aalsmeer.

Max de Maat en Angelique van Duijvenbode                     foto Patrick Dolkens

Het tweetal heeft elkaar leren kennen bij Quintus. Angelique van Duijvenbode kwam van het Haagse Hellas en is inmiddels een vaste waarde als spelverdeelster in de hoofdmacht. Max de Maat handbalt al vanaf de jeugd bij de Heulse club en heeft vanwege zijn sterke spel de aandacht getrokken van BENE-Leagueclub Aalsmeer. Een aantal vragen over hun ambities.

Wat is de kracht van Angelique?

Max de Maat (21 jaar): “Haar onverwachte schoten, de passeerbeweging en de spelverdeling. Zij is een echte middenopbouwspeelster en blijft altijd rustig. Een teamplayer. Ze speelt altijd in dienst van de ploeg en daardoor te vaak voor anderen. Ze moet meer haar momenten pakken om eigen acties te maken.”

Wat zijn de sterke punten van Max?

Angelique van Duijvenbode (23 jaar): “Hij is fysiek erg sterk. Dat is een belangrijke eigenschap voor een cirkelloper. Ook kan hij die kracht goed gebruiken in de verdediging. Het is knap dat hij pas sinds een jaar op de cirkel speelt en het zo goed doet. Hij is op twee posities inzetbaar en dat is een voordeel.”

Hoe erg is het dat Max naar een andere club gaat?

Angelique: “Dat vind ik juist superleuk voor hem. Het is een kans die hij niet kan laten liggen. Ik gun het hem enorm. Max is een echt trainingsbeest en daarom is het goed voor hem dat hij een stap hogerop kan. We gaan elkaar niet minder zien, hoor. We hebben alleen geen dubbels meer dat we na elkaar spelen en dat is wel jammer.”

Zal je Quintus missen?

Max: “Het was twaalf jaar mijn vereniging. Ik heb daar veel geleerd en heel veel plezier gehad met mijn vrienden. Leuke mensen ontmoet, onder wie natuurlijk Angelique. Het doet me wel pijn om afscheid te nemen en ik zal Quintus zeker missen. Maar het is voor mij een stap omhoog en ik kan me bij Aalsmeer verder ontwikkelen.”

Hoe bevalt het jou bij Quintus?

Angelique: “Ik heb het er prima naar mijn zin. Nog geen moment spijt van mijn overstap. We hebben een supergezellige groep waarin ik mijn plek goed heb gevonden. Het is geweldig bij deze club Europa Cup te spelen. Een extra beloning voor het harde trainen en voor al de tijd die we in het handbal stoppen. Je houdt er mooie herinneringen aan over. Maar de competitie vind ik belangrijker. Daar willen we de prijzen pakken.”

Wat verwacht je te bereiken bij Aalsmeer?

Max: “Het is een club die elk jaar meedoet om de hoofdprijzen. Ik hoop daar deel van te kunnen uitmaken. Een sterke ploeg met een toptrainer. Ik kan daar nog veel leren, zowel aanvallend als verdedigend.”  

EUROPA CUP

‘Thuisvoordeel geeft de doorslag’

Quintus speelt zaterdag (18.00 uur) in Zuid-Spanje tegen Rincon Fertilidad Málaga de eerste wedstrijd in de kwartfinale van de Europese Challenge Cup. Zondag 10 maart (om 16.00 uur) is de terugwedstrijd in Kwintsheul.

Angelique van Duijvenbode is optimistisch: “We hebben zeker kans de halve finale te halen. In Málaga wordt moeilijk door de andere omgeving. Daar een goed resultaat neerzetten en het dan thuis afmaken. De sfeer in onze hal met het eigen publiek geeft de doorslag.”

Deel dit bericht