Nieuws

Verslaggever HSP on tour….EK handbal 2020 van dicht bij

Na een 3-daagse reis is op woensdag 8 januari onze verslaggever Renë Kok in de studentenstad Trondheim aangekomen. Hij zal dagelijks verslag doen van het evenement waar de mannenploeg van Oranje debuteert. Foto Reza zal de bijbehoorde plaatjes leveren.

Een eerste kennismaking.

Door René Kok - Eerst met de auto vanuit Drenthe naar Kiel, overnachting in een hotel om de hoek bij de Sparkassen Arena, de thuishaven van de Duitse topclub THW Kiel. Vervolgens met de boot - een dagdeel en een nacht - van Kiel naar Oslo, om daarna nog ongeveer 7 uur met de auto naar Trondheim te rijden.

Trondheim, een plaats met zo’n 180.000 inwoners, waarvan een groot deel studenten zijn. Een echte universiteitsstad aan de westkust. Ook een prachtige mix van een oude stad met moderne invloeden.

                   

Hier moet het dan voor de Nederlandse handballers gebeuren. Het eerste optreden, na 1961, op een grote eindronde. Ook voor het eerst met 24 deelnemende landen en in 3 organiserende landen als Noorwegen, Zweden en Oostenrijk. Alles samen met de EHF natuurlijk.

Met Nederland in de voorronde in poule C, samen met de Titelhouder van 2018, Spanje, de Europees kampioen van 2016, ons buurland Duitsland en onze tegenstander uit de kwalificatie groep Letland, ook een debutant.

Ook poule D, met het thuisland en één van de grote favorieten Noorwegen, met Frankrijk, Portugal en de derde  debutant Bosnië-Herzegovina, speelt hier in Trondheim. Trondheim is de enige plaats waar dit EK gespeeld wordt.

Wat gaat het worden voor Oranje als debutant op dit grote internationale bal? Wie maakt het eerste doelpunt voor Nederland? Wie staan er in de basis? Wordt het alleen een leerproces of kunnen wij als klein handballandje toch nog voor een verrassing zorgen?

De eerste kans is vanavond tegen buurland Duitsland dat natuurlijk favoriet is in het Spectrum in Trondheim. Een prachtige hal, die zo’n 9.000 toeschouwers kan bevatten.

                      

Ook de nieuwste van alle 6 hallen, waarin gespeeld wordt in de 3 landen tijdens dit EK 2020.

Deel dit bericht