Nieuws

Vijfde ronde BENE League nu al belangrijk

Door Frits Feuler – De Europese duels van Green Park Aalsmeer, Achilles Bocholt en OCI-Lions dit weekeinde gooit een ´breukje´ in het BENE-League-programma in de vijfde speelronde.

´n Belangrijke ronde niettemin. Kras Volendam ontvangt Handbal Tongeren en de ploeg van coach Portengen wil met een zege aansluiten bij de top drie. De Volendammers, gehandicapt door een aantal blessure, hebben nog wat recht te zetten na de nederlaag verleden week op Waalse bodem bij Visé. Het spel was redelijk tot goed, alleen beloonde de ploeg zich niet met een of twee punten.

De nederlaag bij Lions op de openingsdag was mogelijk niet te voorkomen geweest. Sasja en Quintus werden vervolgens onder de voet gelopen met in totaal 77 treffers. 56 tegendoelpunten in de beide duels is ook iets om over na te denken. Maar als opwarmertje voor de strijd met de hoger geplaatste ploegen altijd meegenomen.

Handbal Tongeren, behoorlijk veranderd qua samenstelling ten opzichte van vorig seizoen, presteert uitzonderlijk goed met drie zeges in vier duels. De Eburonen zullen zeker op de lange terugreis vanuit Noord-Holland de inspanningen beloond willen zien. Maar de oranjehemden in eigen hal kloppen is een huzarenstuk waarbij zaterdagavond alles in elkaar moet passen.

Op de openingsdag was Bocholt nipt te sterk met 24-23. Hurry Up ging vervolgens in de Eburonsdome ´plat´ met 30-22 en een week later was er die verrassende, maar verdiende zege ´in het hol van de leeuw´ bij Lions: 20-21. Verleden week meer moeite met Volendam maar onder de streep net drie treffers meer op het wedstrijdblad.

Sasja en Herpertz Bevo zijn elk gebaat bij een zege. Hoe, maakt niet veel uit. Kan dat met mooi spel, prima. Moet de beuk erin, ook prima. De Hobokenaren vergaarden twee punten meer uit vier duels dan de gasten uit Panningen. Quintus ging in Sorgvliedt ´voor de bijl´ met 30 tegen 21. Volendam dus een maatje te groot terwijl ook Lions de punten in Antwerpen kwam ophalen. Het duel tegen Tongeren was er een van gemiste kansen als we alle verslagen mogen geloven waar Sasja uiteindelijk het meest last van had.

Hasselt en Lions waren blij dat ze tegen de ploeg van coach Jo Smeets de dubbele punten wisten binnen te halen. Tweemaal verlies met één treffer doet zeer. Bocholt bleek met 29-35 iets te slim, terwijl de ploeg het 38-26 verlies bij JD Techniek Hurry Up als dramatisch mag beschouwen.

Tijd voor een sportief antwoord dus. 

Deel dit bericht