Nieuws

Voorbeschouwing Eredivisie heren. Wordt Swift de nieuwe koploper?

Vier wedstrijden staan er zaterdagavond op het programma in de eredivisie bij de heren. De handballers van Lions spelen vrijdag- en zaterdagavond de twee Europacup wedstrijden tegen het IJslandse Haukar derhalve komt de uitwedstrijd tegen Hurry Up dit weekend te vervallen.

Na de eerste twee speelronden vielen Quintus en Swift in positieve zin op. Daar staat tegenover dat van Hurry Up en Bevo meer werd verwacht dan één punt. Uiteraard is er nog van alles mogelijk maar In Zwartemeer en Panningen komt langzaam de druk om te moeten winnen. Punten verlies betekend dat men veder achterop raakt.

Hurry Up heeft vanwege het uitvallen van de competitie wedstrijd tegen Lions drie weken om zich voor te bereiden op de uitwedstrijd tegen Hellas. Bevo treft zaterdagavond Aalsmeer thuis. Ook zeker geen wedstrijd met een garantie op de punten. De Noord Hollanders opende sterk met het gelijkspel uit bij Hurry Up en de zege op Volendam. Wedstrijden tussen beide ploegen staan wel altijd garant voor veel speltakel in de Heuf. Dat zal zeker zaterdag niet anders zijn als Bevo zijn eerste zege wil binnen halen en Aalsmeer zijn hoge klassering wil handhaven.

De handballers van E&O hadden donderdagavond stiekem gehoopt op meer dan de 29-24 nederlaag uit bij Volendam. “We hadden wel vertrouwen en de wil om te winnen maar het kwam er niet uit” vertelde Leon van Schie na afloop. Zaterdag uit tegen Tachos dat is een wedstrijd waarin wij de punten moeten pakken”. Tachos, dan twee weken vrij en dan volgens Swift en Hellas. “Dat zijn de wedstrijden die wij moeten winnen en waaruit we zes punten moeten pakken en dan ga ik er vanuit dat wij in de top vier staan”.

Volendam krijgt zaterdagavond geen gemakkelijke avond thuis tegen Quintus. De Heulse ploeg heeft tot nu toe verrast. De ploeg van Elco Overkleeft dwong Lions tot het uiterste om de winst binnen te halen en versloeg een week later thuis Hurry Up. Quintus speelt fris handbal en met de nieuwkomer heeft men niet alleen harde werkers in huis gehaald maar lijkt er ook een goede balans in het team te zijn. Volendam heeft donderdag wel weer vertrouwen gekweekt met de overwinning op E&O.

De handballers van Swift spelen zaterdagavond thuis tegen Hellas. Swift pakte na het gelijkspel tegen Bevo een forse overwinning vorige week uit  bij Tachos. Bij een overwinning zijn de Arnhemmers zaterdagavond de koploper van de eredivisie. Iets dat zomaar eens zou kunnen gaan gebeuren want bij Hellas loopt het niet zoals met zich dat had voorgesteld. Er wordt veel discipline en toewijding verwacht om van een prima eerste divisie team te groeien naar het vereiste eredivisie niveau, maar dat zal nog wel enige tijd overheen gaan voordat dat zover is.

Deel dit bericht