Vrouwen Quintus gaan zware klus tegemoet

Zagreb – De handbalsters van Virto/Quintus krijgen zaterdag een zware klus om de halve finales van de Europa Cup te bereiken. De eerste wedstrijd in Zagreb tegen HC Lokomotiva verloor de Westlandse ploeg met 26-17. Bij de rust bedroeg de achterstand al zes doelpunten: 13-7.

Coach René Romeijn startte met zijn basis Esther de Vos in het doel, Lisanne Zwinkels, Anouk Zwinkels, Iva van der Linden, Angelique van Duijvenbode, Lois Strik en Daisy Hage. Die samenstelling werkte aanvankelijk uitstekend. Quintus bleef tot de tiende minuut bij tot 4-4, mede dankzij vier reddingen van keepster De Vos.  Daarna zette de regerend cupwinnaar een tandje bij en liep weg naar 10-4.

Op dat moment bracht Romeijn spelbepaalster Cynthia Grift binnen de lijnen, die net hersteld is van een blessure. Hage scoorde in overtal en Grift zorgde zelf voor 11-6. De Vos zorgde in het doel opnieuw voor een impuls door een strafworp te stoppen. Lois Strik bepaalde de ruststand op 13-7. ,,Ons grootste probleem was vooral de offensieve dekking van Lokomotiva. De 3:2:1 verdediging voerden zij perfect uit. Daarom hadden wij veel moeite tot scoren te komen”, analyseerde keeperstrainer Kevin Devilee.

Ook in het tweede half uur kon Quintus, dat het fysiek zwaar had, niet aanhaken. Steeds bleef het verschil ruim hetzelfde ondanks treffers van Hage, Grift en Oostveen. Halverwege kreeg Lois Strik haar derde tijdstraf (en dus rood) en ook dat had invloed op de Heulse schotkracht.

Doelpunten Quintus: Daisy Hage (6), Cynthia Grift (4), Amy Oostveen (4), Lois Strik (2) en Anouk Zwinkels.