VZV gaat met vertrouwen Europa in

Door Joep Hageman / VZV - In de laatste thuiswedstrijd in de reguliere competitie werd een ruime overwinning geboekt. DSVD werd met 35-21 verslagen. Door het gelijke spel van koploper VOC en de winst van HandbaL Venlo op provinciegenoot V&L staan deze drie ploegen nu gelijk bovenaan met 30 punten. De laatste speelronde, die pas over drie weken gespeeld wordt, zal beslissen over het verdere verloop in de nacompetitie.

De wedstrijd tegen DSVD was tevens het laatste duel voor de twee Europese wedstrijden tegen Brixen. Door deze lekkere overwinning kan JuRo Unirek/VZV zich nu gaan focussen op de Italiaanse tegenstander. Qua ambiance en qua spelniveau zijn dit prachtige kansen om ervaring op te doen.

Rolf Schulte zei na afloop, dat een maand trainen niet opweegt tegen het spelen van die wedstrijden. Al is zeker niet het hoofddoel in de rest van het seizoen, dat de Cup gewonnen moet gaan worden. Er zijn belangrijker doelen namelijk zover mogelijk komen in de nationale competitie en in het bekertoernooi.

JuRo Unirek/VZV kwam deze avond moeizaam op gang. In het beging ging het gelijk op. Na 17 minuten spelen stond DSVD, dat de onderste plaats bezet in de eredivisie zelfs met 7-8 voor. Rolf Schulte had al een time out aangevraagd omdat hij niet tevreden was met het spel van zijn meiden. Ze hielden zich niet aan de opdrachten, die hij meegegeven had. Het hielp. In een mum van tijd liep de thuisploeg van 7-8 uit naar 17-8. Het spreekwoordelijke gat was geslagen. Bij rust was het verschil opgelopen naar tien punten: 19-9.

Iris Hoekinga, die voor de rust al een zeven meter had gestopt, keepte het eerste gedeelte van de tweede helft. De ploeg uit Deurningen spartelde nog even tegen en kwam terug naar een verschil van zeven: 25-18, na een dik kwartier spelen. Maar in de slotfase herstelde JuRo Unirek/VZV zich weer en wisten vooral de twee Kimmen te scoren. Kim Jimmink zou er in totaal acht maken, terwijl Kim Molenaar zesmaal scoorde. Kim Jimmink zou uitgeroepen worden tot ‘speelster van de wedstrijd’. De prijs was dit keer aangeboden door Restaurant De Rijd.

Gelukkig bleef iedereen heel en zijn alle meiden fit. De coach prijst zich dan ook gelukkig, dat hij over 14 gelijkwaardige speelsters beschikt. Als iemand eens een mindere avond heeft vangt een ander dat weer op. Op naar zaterdag!

Doelpunten VZV: Kim Jimmink 8, Kim Molenaar 6, Lisa Vlug 5, Lisanne Kolken 4, Jane Kramer 4, Silvana Koppe 2, Esma Staal 2, Florance Kos 1, Maud Kruijer 1, Lotte Prak 1, Dominque Koppe 1.