Nieuws

VZV wint oefenwedstrijd van Oranje U17

In een goed gevulde sporthal ’t Zijveld trad Maedilon/VZV woensdagavond aan tegen de handbalsters van Oranje U17.  Een wedstrijd in het kader van de voorbereiding op het EK U17 dat in augustus in Macedonië wordt gespeeld. Britt Stegers, die deel uit maakt van beide selecties vond het moeilijk om partij te kiezen. Heel wijs ging ze achter de wedstrijdtafel zitten.

VZV trad aan in de opstelling waarin ze kampioen waren geworden. Tot 4-4 ging het gelijk op. Daarna liep het Nederlandse team iets uit. Maar het verschil werd niet meer dan twee doelpunten. Oranje scoorde voornamelijk via E&O speelster Mariel Beugels.

Coach Betty Plasmeijer spoorde de ploeg aan om meer te bewegen, de bal in een hoger tempo rond te laten gaan en strak en zuiver te schieten. Deze raadgevingen hielpen. Bij 13-13 was de stand gelijk getrokken en met haar derde doelpunt op rij zorgde Kim Jimmink voor de voorsprong, die ze niet meer uit handen zouden geven.

De mooiste aanval was de laatste voor het rustsignaal. De bal ging in hoog tempo naar voren en bereikte in laatste instantie de cirkelloopster Linsey Perre, die de bal achter de keepster wist te doen belanden. Met een 16-14 stand werd er vervolgens gerust

Na de rust liep de thuisploeg uit naar 20-17, maar men wist vervolgens deze voorsprong niet vast te houden. Bij 20-20 kwam Oranje weer langszij. Toen kwam er een sterke fase van VZV. Ze liepen door doelpunten van Joyce Hillen 2, Elles Bakker 2 , Kim Jimmink en Linsey Perre uit naar 26-20. Bondscoach Robert Nijdam wilde door een time-out aan te vragen het tij doen keren. Hij zei tegen zijn ploeg, dat er geen uitstraling was, dat ze teveel als individu speelden.

Door drie scores van  wederom Mariel Beugels werd het verschil tussen beide ploegen verkleind. Er werd geprobeerd door het toepassen van een dubbele dekking op de VZV speelsters de aanvalslust van hun te verstoren, maar steeds wist de formatie van Betty Plasmeijer te scoren. Aangemoedigd door de talrijke jeugd, die op het duel was afgekomen werd er gewonnen met 34-32.

Alles bij elkaar was het een leuke wedstrijd om naar te kijken. Het loopt bij VZV nog niet altijd zoals het zou moeten, maar dat is nog niet zo verwonderlijk gezien de trainingsopbouw

  

Deel dit bericht