Nieuws

Welke twee ploegen volgen Bocholt en Visé naar Antwerpen?

Strijd onderin ook nog niet gestreden

Door Frits Feuler– Het BENE-League-seizoen 2018-2019 nadert zijn apotheose. Met de 19e speelronde komt kwalificatie voor de FINAL4 (30 en 31 maart in de Lotto Arena in Antwerpen) stilaan in zicht. Vier wedstrijddagen nog om die twee teams te vinden die samen met Bocholt en Visé in Antwerpen aan de finaleklus mogen beginnen.

Lions ontvangt zaterdagavond (19 uur) koploper Bocholt. Medio november eindigde het heenduel onbeslist: 31-31. De ploeg van scheidend coach Mark Schmetz, nu op plek drie, moet nog aan de bak tegen de drie laagst geplaatste ploegen – Hurry Up, Quintus en Sasja - om een paar extra punten binnen te halen voor definitieve kwalificatie. 

Drie spelers van Sporting NeLo in duel met Ivo Steins van LIONS     foto archief HSP Jos Joosten

Aalsmeer, twee punten minder, gaat in de Noord-Hollandse derby op bezoek bij Volendam. De vierde plaats is nog niet vast in handen. In de Bloemhof was de équipe van Bert Bouwer de sterkste: 35-26. Maar dat is geen garantie voor dubbele punten in het vissersdorp. De ploeg van coach Peter Portengen kan vrijuit spelen – plek 6 en zes punten achter op LIONS - en kan starten met de voorbereidingen voor de play offs. Aalsmeer ontvangt nog Visé, reist nog naar Tongeren en mag op de slotdag naar Bevo, de ploeg die begin december in Aalsmeer met 25-31 kwam winnen. Niet het makkelijkste programma.

Nummer twee Visé heeft de Europese tour goed verwerkt en ontvangt Sporting NeLo, de ploeg die in eigen Dommelhof met 25-25 een puntje pikte van de Walen. De Noord-Limburgers (met 17 punten) doen er alles aan om uit de degradatiegroep (met Sasja) te blijven en hebben concurrentie van Tongeren (15) en Hasselt (15). Donderdag 28 februari haalt Visé bij Bevo in, een sleutelduel op voorhand, zeker voor de ploeg van trainer Jo Smeets. Zijn ploeg werkt na dit weekeinde – uit bij Tongeren - nog vier thuisduels af:  Visé, Quintus, NeLo en Aalsmeer.  

Onderin weet Quintus dat aan een redelijk sterke opmars bezig is qua uitslagen, wat er na afloop van de competitie staat te gebeuren. Sasja heeft de ‘pech’ dat het in de slotduels Bocholt en Lions tegen komt, niet bepaald ploegen om broodnodige punten op te halen. Dus zal ook de Antwerpse ploeg zich schikken in een rol in de degradatieronde. Met welke andere ploeg? Kan Hasselt (15), Tongeren (15) en in het uiterste geval nog NeLo (17) zijn. Sasja zal er zaterdag thuis alles aan doen om Hasselt pootje te lichten en zodoende revanche te nemen voor de 25-29 uitnederlaag.

Quintus en Hurry Up ontmoeten elkaar in Kwinstheul en hebben zich verzoend met het sportieve lot. Beide ploegen weten wat hun te doen staat in de komende weken. In het hoge noorden behaalde Quintus destrijds de eerste en enige zege. Misschien na dit weekeinde een verdubbeling?

PROGRAMMA (laatste drie speelrondes):

20. Bevo-Quintus; Aalsmeer-Visé; Hurry Up-Lions; Bocholt-Sasja; NeLo-Tongeren; Hasselt-Volendam.

21. Volendam-Bocholt; Visé-Hasselt; Quintus-Lions; Bevo- NeLo; Sasja-Hurry Up; Tongeren-Aalsmeer.

22. Bocholt-Visé; NeLo-Quintus; Lions-Sasja; Hurry Up-Volendam; Bevo-Aalsmeer; Hasselt – Tongern.

Inhaalduel:

28-2-2019: Bevo-Visé.

Deel dit bericht