Nieuws

ZAP wint spannende nacompetite strijd in Eerste divisie

In de nacompetitie bij de dames in de eerste divisie was het een spannende avond voor ZAP en Eurobotlle Voorwaarts. Beide ploegen begonnen met een gelijke stand en een gelijk doelsaldo aan de laatste wedstrijd.

ZAP speelde uit bij Bentelo en Voorwaarts uit bij Kwiek Raalte. Beide wedstrijden veliepen bijzonder spannend al had Voorwaarts onverwachts veel moeite met Kwiek dan Zap met Bentelo.

Voorwaarts verloor verrassend bij Kwiek. De ploeg uit Raalte, die afscheid nam van de beide coaches Monique Swartjens en Henk Woudstra, moest twee belangrijke pionnen missen maar desondanks toch de competitie met een nipte 29-28 (rust 15-14) overwinning afsloot en daarmee voor Voorwaarts de weg naar een mogelijk promotie naar de eredivisie afsneed.

Deze tweestrijd werd uiteindelijk dan ook beslist in het voordeel van ZAP uit het Noord-Hollandse Breezand dat de uitwedstrijd bij Bentelo na een 15-15 ruststand met 24-29 winnend afsloot.

Trainer-coach Arthur Langedijk was bijzonder in zijn nopjes dat zijn ploeg op eigen kracht de nacompetitie heeft gewonnen. De coach had er vooraf een hard hoofd in omdat zijn ploeg zonder hars moest spelen en zijn schutters daar niet mee uit de voeten kunnen.

“De meiden hebben er hard voor moeten knokken vandaag maar de tactiek die we bedacht hadden heeft goed uitgepakt. Omdat we zonder hars moesten spelen kwamen de opbouwster opnieuw niet uit de verf en zijn we continu met zeven speelsters in de aanval gaan spelen. Daarbij pakte het cirkelspel heel goed uit. Ook de vijf één dekking die we op een gegeven moment gingen toepassen miste zijn effect niet. Al met al ben ik erg tevreden hoe het is gelopen vanavond”, aldus de coach van ZAP.

ZAP speelt volgende week al de eerste wedstrijd thuis tegen Foreholte voor een plek in de eredivisie.

Eindstand nacompetitie eerste divisie dames

Deel dit bericht