Nieuws

Zes Nederlandse internationals vanavond tegen elkaar

Zes Nederlandse internationals vanavond tegen elkaar

Van de Redactie – Vanavond staan in de Deense competitie bij de vrouwen op de 12e speeldag zes Nederlandse internationals tegenover elkaar.

Om 18.30 uur trappen Kopenhagen – met Dulfer, Bont en Nüsser – af tegen Dione Housheer (Nykøbing). Kopenhagen bezet de vijfde positie, met 16 punten uit 11 duels. De ploeg van Housheer heeft één puntje meer verzameld.

Om 20.30 uur ontvangt de ongeslagen koploper Odense – met Tess Wester – Estavana Polman met Esbjerg. Odense leidt de dans met het maximale aantal van 22 punten uit 11 duels, Esbjerg telt vier punten minder op de teller.

Dione Housheer

Na deze twaalfde speelronde volgen nog voor elke ploeg nog twee competitieduels alvorens alle ogen gericht worden op het EK in Frankrijk dat op 29 november begint.

Nederland opent de groepswedstrijden in groep C in Montbéliard op 1, 3 en 5 december tegen achtereenvolgens Hongarije (15 uur), Spanje (21 uur) en Kroatië (18 uur).

Het openingsduels is op donderdag 29 november in groep B (Nancy) tussen Frankrijk en Rusland.

De eerste drie ploegen van elk van de vier groepen stoten door naar de tweede ronde die verdeeld worden over twee nieuwe groepen (I en II) en vanaf donderdag 6 december t/m woensdag 12 december de vier halve finalisten gaan bepalen.

De halve finales zijn op vrijdag 14 december (17.30 en 21.00 uur, vooraf gegaan door het duel om de vijfde plel om 14 uur) in Parijs (Accorhotels Arena).

Zondag 16 december vinden de strijd om het brons (14 uur) en finale (17.30 uur) plaats, eveneens in Parijs (Accorhotels Arena)

Deel dit bericht