Nieuws

Zevende speelronde: nu al een breekpunt?

Door Frits Feuler– Na de gedwongen onderbreking vanwege de kwalificatiewedstrijden van België en Nederland voor het EK 2020 wordt komend weekeinde de draad in de BENE-League weer opgepakt. Meteen een breekpunt, zo op een derde van de totale competitie lijkt het.

Ongeslagen koploper Achilles Bocholt reist naar Zwartemeer en zal zeker gewaarschuwd zijn voor het resultaat dat JD Techniek Hurry Up donderdagavond in het inhaalduel tegen Nederlands kampioen Green Park Aalsmeer neer zette: 31-32 verlies. Tim Bottinga drukte enkele seconden voor tijd de winnende treffer achter de Hurry Up-doelman.

De ploeg van coach Bert Bouwer, met drie punten achterstand op Bocholt, reist naar Antwerpen en mag daar zeker een stevig Sasja verwachten dat er alles aan zal doen om van het totaal van 2 meer punten te maken. Visé, verrassend met 12 uit 6 naast Bocholt aan kop, ontvangt in de Hall Omnisport Herpertz Bevo. De ploeg van Jo Smeets moet vol aan de bak om middels een zege van dat vreemde puntentotaal van 4 af te komen. Handbal Tongeren zal in huis geen grote problemen mogen hebben met het nog puntloze Wematrans Quintus. Maar ook voor dit duel geldt dat een rode lantaarndrager plots heel veel licht kan zien en dan voor een (on-)aangename verrassing kan zorgen.

Kras Volendam en Sportin NeLo strijden om plek vier. Beide ploegen hebben evenveel punten op de teller. Het thuisvoordeel biedt Volendam mogelijkheden tegen de ploeg van Martin Vlijm die een aantal blessures het hoofd moet bieden.

Spelmoment uit de wedstrijd Sasja tegen Visé       foto www.ann-alain.eu/HB

De meeste aandacht gaat uit naar OCI-LIONS tegen Hubo Initia Hasselt. Niet ingecalculeerde verliesbeurten. Tegenvallende prestaties dus tot nu toe, hetgeen de respectievelijke zes en vijf punten verklaart. Met name de ploeg uit Sittard, nog in de race in de derde ronde EHF Cup, moet uit een ander aanvallend vaatje tappen want daar hapert de motor het meest. Coach Joop Fiege heeft met zijn Hasselt, na het vertrek van een groot aantal routiniers, ook de ‘Schwung’ nog niet echt gevonden.

Vanuit de grote middemoot is het vanaf dit weekeinde duwen en dringen geblazen richting de top vier-posities. 

Deel dit bericht