Zwaar bevochten overwinning VZV op Foreholte

Door VZV - JuRo Unirek/VZV heeft een zwaarbevochten zege op Foreholte in de wacht weten te slepen.

Het team van Rolf Schulte begon veelbelovend en kwam halverwege de eerste helft op een 3-6 voorsprong door vier treffers van de weer goed op schot zijnde Lisanne Kolken waarvan drie uit een strafworp. Foreholte kwam hierna beter in de wedstrijd en werkte de achterstand weg doordat VZV geen vat meer kon krijgen op hun cirkelspeelster: 6-6.

De thuisploeg kwam voor het eerst in dit treffen op voorsprong 8-7, waarna VZV vlak voor rust toch weer op gelijke hoogte wist te komen en weer een 10-11 nam. De laatste treffer in deze eerste helft waarin door VZV aanvallend slecht werd afgerond en te snel op doel werd geschoten was voor Foreholte: 11-11.

Lisanne Kolken, acht treffers namens VZV    archieffoto Thea Groen

Na de pauze een zelfde spelbeeld. Er werd wel hard gewerkt door het team van trainer/coach Rolf Schulte maar leverde geen verbetering op. Waar VZV de ballen op paal en lat zag belanden miste Foreholte echter veel open kansen waardoor de voorsprong van de thuisploeg tot 19-17 beperkt bleef.

Door een break van Djazzmin Trabelsi en een treffer van Jane Kramer kwam de ploeg uit ’t Veld weer op gelijke hoogte. Daarna ging het bij VZV in de slotfase beter lopen en wist VZV nog twee breaks te verzilveren tot 19-21.

Met nog een paar minuten te gaan scoorde Foreholte de aansluitingstreffer (20-21), maar Aniek Janssen, Florance Kos en de trefzekere Lisanne Kolken wisten in de laatste minuten een zwaarbevochten overwinning alsnog in de wacht te slepen: 21-24.

Doelpunten VZV: Lisanne Kolken 8, Florance Kos 4,Maud Kruijer 3, Nada Blokker 3, Jane Kramer 2, Kim Jimmink 2, Djazzmin Trabelsi 1.

Er volgen nu nog twee uitwedstrijden tegen Borhave en DSVD. Op 27 oktober is dan de tweede thuiswedstrijd van het seizoen, tegen Dalfsen in Sporthal ’t Zijveld.