Nieuws

Zware opgave voor Oranje – Nederland wil tegen Duitsland reageren op verlies

Van de Redactie – Nederland heeft gisteren zijn eerste matchpunt, een punt halen tegen Noorwegen - langzaam op toeren - om de halve finale te bereiken, gemist: 16-29. De Noord-Europese ploeg kan zelfs nog eerste of tweede worden in de groep van Duitsland en Nederland.

“We spelen graag in Frankrijk. In Brest konden we echter niet onze beste vorm laten zien. Hier, in Nancy, gaat dat beter,” verklaart de Noorse coach Thorir Hergeirsson. In de voorronde kreeg zijn ploeg tweemaal klop: Roemenië en Duitsland waren sterker. Dus met 0 punten naar de hoofdronde.

Door twee puike zeges op Hongarije (38-25) en dinsdagavond tegen Nederland was er plots weer hoop. "Ik denk dat we pas in die laatste twee duels hebben laten zien was ons spel zo sterk maakt: goede defensie, snelle tegenaanval,”aldus Thorir Hergeirsson na de 29-16 zege op Oranje. “We hebben die dingen op het veld gedaan waar we over gesproken hebben,” vult hoekspeelster MalinAune aan. “Nu concentreren we ons op de volgende wedstrijd.”

Martine Smeets                           foto archief HSP

Het doelsaldo kon op die manier wel eens in het voordeel van Noorwegen zijn als die ploeg vanmiddag wint van Spanje. Krijgen Roemenië en Nederland er nog een puntje bij, dan ligt de Europees kampioen van 2016 eruit.

Nederland moet het zelf doen, dat ene puntje zal en moet er komen tegen Duitsland. De tweede matchbal dus. “We weten inmiddels wel dat het op het duel tegen Duitsland aankomt,” aldus Maura Visser in de Duitse media.

Terugkijkend op de grote nederlaag tegen Noorwegen verklaart de voor Bietigheim spelende Visser na dat duel het volgende: “We weten dat, als onze aanval niet goed is, Noorwegen ons met snelle breaks overloopt. Dat is vandaag gebeurd”.

Trainer Helle Thomsen voegt daar nog aan toe: “We hebben bij de tegenstander een goede dekking en uitstekende keepster gezien. Lunde had in de eerste helft, geloof ik, een stoppercentage van 60%. Dan heb je het moeilijk. Een zware opgave voor ons!”

 

Deel dit bericht